קציצות פרגית עם שעועית צהובה או ירוקה
מאת: אילנית בניזרי, פורסם: 31/07/2020 | 14:14
תקציר המתכון:
להיט מבית אילנית
קטגוריה: עוף,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר בשרי,
דרגת קושי: קל
מרכיבים
-
מרכיבים לקציצות : חצי קילו פרגיות טחונות או חזה עוף טחון
-
מאת אילנית בניזרי
-
צרור כוסברה קצוצה
-
מעט שמיר קצוץ
-
7 עלי סלרי קצוצים
-
בצל קטן קצוץ דק
-
2 כפות שמן
-
מלח
-
כפית פפריקה מתוקה
-
רבע כפית כורכום
-
כפית בהרט (או ראס אל חנות)
-
רבע כפית פלפל שחור דק
-
2 כפות פירורי לחם דקים או קמח מצה
-
2 כפות מיי סודה
-
לערבב הכל ולהכניס למקרר להתייצבות לחצי שעה !
-
חצי שקית שעועית צהובה עדינה או ירוקה !
-
2 עגבניות ללא קליפה לריבועים
-
בצל קצוץ
-
רבע כוס שמן
-
חצי כפית כורכום
-
כפית פפריקה מתוקה
-
כפית אבקת מרק עוף
-
כוס וחצי מים רותחים
-
פלפל שחור גרוס
-
רבע כפית פלפל לבן (לא חייב)
-
מעט כוסברה קצוצה
אופן הכנה
-
ראשית נחמם מחבת פסים ללא שמן !! נגלגל קציצות עם ידיים משומנות נמעך מעט ונטגן במחבת דקה מכל צד ! על מנת "לסגור" את הקציצה ולשמור על העסיסיות שלה !
-
להכנת הרוטב :
-
לטגן בצל בשמן עד להזהבה
-
נוסיף את הכורכום והפפריקה נערבב לפתיחת תבלינים.
-
נוסיף את השעועית הצהובה ..העגבניות ..שאר התבלינים והמים
-
לאחר שהרוטב מבעבע נניח את הקציצות בסיר
-
נבשל 25 דקות להבה נמוכה !
-
נסיר מכסה ..נפזר כוסברה טרייה או יבשה נבשל ללא מכסה לעוד 10 דקות
-
בהצלחה אילנית בניזרי 💕