לןגן

רולדת שמרים שוקולד של פעם

מאת: אילנית בניזרי, פורסם: 25/07/2020 | 07:25
רולדת שמרים שוקולד של פעם

תקציר המתכון: בלי להסתבך בצורות..הכי פשוט והכי טעים בעולם

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

מרכיבים לבצק

מרכיבים למלית שוקולד

מרכיבים לסירופ להברשה

אופן הכנה

  1. להכנת הבצק

  2. במיקסר עם וו לישה נערבל לדקה את הקמח השמרים והסוכר ...נוסיף את הסוכר וניל את הביצה חצי כוס מים המלח והשמן ונערבל ...את יתרת המים נוסיף בהדרגה נערבל לכ 10 דקות הבצק נדבק מעט בתחתית הקערה וזה מצויין !! לשמן ידיים לאסוף את הבצק לצורת כדור ...להעביר לקערה משומנת קלות ...נלטף את הבצק בטיפה שמן מלמעלה ...נכסה בניילון נצמד או ניילון רגיל ונכניס למקרר לתפיחה של 3 שעות !

  3. נחלק את הבצק ל 3 חלקים שווים

  4. נרדד לריבוע דק בעובי של כ 2 סנטימטר נמרח שכבה דקה של המלית שוקולד ...נגלגל לצורת רולדה ..נבריש ביצה טרופה ונפזר שומשום...כך בשארית הבצק.

  5. אין צורך לתת תפיחה נוספת לבצק .. להכניס ישר לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות מדף שני מלמטה אני סידרתי 3 רולדות בתבנית מגש תנור עם נייר אפייה אך בהחלט ניתן לאפות ב3 ..אינגליש קייק !

  6. אופים עד להשחמה !! זמני התנור משתנים מתנור לתנור אצלי זה נאפה בערך כ 25 דקות ..עד שמשחים מלמעלה זה מוכן !!

  7. איך שמוציאים מהתנור להבריש סירופ שהכנו מבעוד מועד !! בהצלחה אילנית בניזרי 💕