לןגן

מג'דרה

מאת: נדיה אביזוב גדלוב, פורסם: 22/07/2020 | 15:44
מג'דרה

קטגוריה: אורז, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מג'דרה/נדיה אביזוב גדלוב...

  2. בסיר קטן לשים כוס עדשים ושתי כוסות מים ולהביא לרתיחה ולבשל בערך 8 דק'.

  3. לכבות את האש ולהשאיר בסיר במיי בישול לעוד 20 דק'.

  4. (העדשים מתרכחות בחום במיי בישול ושומרות על צורתן ולא מתפרקות).

  5. בסיר טפלון לשים 1/4 כוס שמן להוסיף 2 כוסות אורז פרסי או יסמין כף שטוחה של מלח, וכפית של כמון להוסיף את העדשים המסוננות ו-3 כוסות מים רותחים. על להבה גבוהה מביאים לרתיחה עד שהנוזלים מתאדים. להנמיך ללהבה הכי נמוכה לכסות ולבשל 20-25 דק'.

  6. במחבת לטגן 2-3 בצלים גדולים פרוסים לחצאי טבעות עם 1/4 כוס שמן. וכשהאורז מוכן, להוסיף את הבצל המטוגן עם השמן ולערבב היטב.

  7. מומלץ להגיש לצד:

  8. סלט ירקות קצוץ

  9. סלט צ'זיקי או יוגורט מתובל

  10. ביצים קשות