קטגוריה: אורז, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל
מג'דרה/נדיה אביזוב גדלוב...
בסיר קטן לשים כוס עדשים ושתי כוסות מים ולהביא לרתיחה ולבשל בערך 8 דק'.
לכבות את האש ולהשאיר בסיר במיי בישול לעוד 20 דק'.
(העדשים מתרכחות בחום במיי בישול ושומרות על צורתן ולא מתפרקות).
בסיר טפלון לשים 1/4 כוס שמן להוסיף 2 כוסות אורז פרסי או יסמין כף שטוחה של מלח, וכפית של כמון להוסיף את העדשים המסוננות ו-3 כוסות מים רותחים. על להבה גבוהה מביאים לרתיחה עד שהנוזלים מתאדים. להנמיך ללהבה הכי נמוכה לכסות ולבשל 20-25 דק'.
במחבת לטגן 2-3 בצלים גדולים פרוסים לחצאי טבעות עם 1/4 כוס שמן. וכשהאורז מוכן, להוסיף את הבצל המטוגן עם השמן ולערבב היטב.
מומלץ להגיש לצד:
סלט ירקות קצוץ
סלט צ'זיקי או יוגורט מתובל
ביצים קשות