לןגן

חצ'אפורי

מאת: אורית לוי, פורסם: 19/07/2020 | 15:42
חצ'אפורי

תקציר המתכון: בהשראת יונית צוקרמן המלכה

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מנפים את הקמח לקערה עמוקה ומוסיפים סוכר.

  2. מוסיפים את השמרים לקמח ומתחילים ללוש במיקסר.

  3. מוסיפים מים וחלב לאט תוך לישה.

  4. מוסיפים את המלח ולשים 7 דק' במהירות בינונית.

  5. מכסים את הקערה בניילון נצמד, מניחים מעל מגבת ומתפיחים שעה .

  6. מוציאים אוויר מהבצק ומתפיחים עוד 40 דק'.

  7. לחלק את הבצק ל- 2 וכל כדור ל- 4. יוצאים 8 כדורים.

  8. מחממים תנור ל- 180 מעלות.

  9. מכינים מלית גבינה:

  10. מערבבים בקערה את המסקרפונה ומפוררים את הבולגרית

  11. פותחים עם מערוך כל כדור למלבן.

  12. מפוררים בצדי המלבן גבינה צהובה ומקפלים את דפנות הבצק על הגבינה כלפי פנים.

  13. באמצע הבור שנוצר מניחים מתערובת הגבינה בערך 3 כפות ומשטחים מעט.

  14. צובטים את קצוות המלבן משני הצדדים ונוצרת מעין צורת ''עין''.

  15. מניחים על נייר אפייה בתבנית אפייה.

  16. מכניסים לתנור ל- 20 דק' .

  17. כשהדפנות מזהיבים, מוציאים את המאפה, מניחים קוביית חמאה קטנה על הגבינות, עם כף יוצרים שקע באמצע הגבינות ושוברים פנימה ביצה.

  18. ממשיכים לאפות עוד כ- 7 דק'