לןגן

עוגת ענן של אוליאל

מאת: גלית לויפור, פורסם: 17/07/2020 | 12:19

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. 1. ממיסים בקערה את השוקולד עם 1/4 כוס שמנת מתוקה ומניחים בצד להתקררות.

  2. 2. מקציפים את שאר השמנת המתוקה במהירות גבוהה.

  3. 3. מכניסים את הקצפת לשוקולד המומס בהדרגה מקפלים ומכניסים למקפיא.

  4. 4. מכניסים חלבונים למיקסר (נקי) לאחר שיש מעט בועות יש להוסיף את הסוכר. לאחר מכן להוסיף תמצית וניל לימון וקורנפלור בסה"כ 5 דקות הקצפה.

  5. 5. את כל המסה הזו משטיחים על תבנית תנור עם נייר אפיה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות ואופים כ-20 דקות.

  6. מוציאים התבנית להתקררות. מוציאים "הבצק" מהנייר האפיה ורק לאחר מכן ניתן למרוח את השוקולד שנמצא במקפיא.

  7. מגלגלים יפה ומכניסים הכל למקרר לפחות כשעתיים עד להגשה.