קציצות עוף עם כרפס ואפונה ברוטב לימוני 🍋
מאת: אילנית בניזרי, פורסם: 16/07/2020 | 17:55
תקציר המתכון:
🍋🍋
קטגוריה: עוף,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר בשרי,
דרגת קושי: קל
מרכיבים
-
מרכיבים לקציצות : חצי קילו חזה עוף טחון
-
)המלצה לערבב חצי חזה עוף וחצי פרגיות טחונות )
-
מאת אילנית בניזרי
-
צרור כוסברה קצוצה
-
מעט שמיר קצוץ
-
7 עלי סלרי קצוצים
-
בצל קטן קצוץ דק
-
2 כפות שמן
-
מלח
-
כפית פפריקה מתוקה
-
רבע כפית כורכום
-
כפית בהרט (או ראס אל חנות)
-
רבע כפית פלפל שחור דק
-
2 כפות פירורי לחם דקים
-
2 כפות מיי סודה
-
לערבב הכל ולהכניס למקרר להתייצבות לחצי שעה !
מרכיבים לרוטב
-
חבילת כרפס (סלרי) כולל עלים קצוצים גס
-
חצי חבילה אפונה קפואה
-
חצי לימון סחוט
-
בצל גדול קצוץ
-
רבע כוס שמן
-
2 שיני שום מגורדות
-
כף כורכום
-
חצי כפית פלפל שחור גרוס
-
רבע כפית פלפל לבן
-
כפית אבקת מרק עוף
-
כוס וחצי מים רותחים
-
מלח לפי הטעם
-
כוסברה לקישוט
אופן הכנה
-
ראשית נחמם מחבת פסים ללא שמן !! נגלגל קציצות עם ידיים משומנות נמעך מעט ונטגן במחבת דקה מכל צד ! על מנת "לסגור" את הקציצה ולשמור על העסיסיות שלה !
-
בסיר רחב נטגן את הבצל עד להזהבה..נוסיף את השום נערבב..נוסיף את הכורכום נערבב לפתיחת תבלינים...נוסיף את האפונה...הכרפס..התבלינים והמים נביא לרתיחה ונניח את הקציצות ! נבשל להבה נמוכה מכסה סגור חצי שעה ..נסיר מכסה נוסיף את הלימון והכוסברה ..נבשל לעוד 10 דקות ונכבה ! מנה משגעת בהצלחה אילנית בניזרי 💕