לןגן

עראייס קבב עוף מנצח בתיבול הורס של סבתא לאה

מאת: לאה מאיר, פורסם: 12/07/2020 | 06:07
עראייס קבב עוף מנצח בתיבול הורס של סבתא לאה

תקציר המתכון: מושלם, טעים, ממכר, חצאי פיתות ממולאות בבשר פרגיות טחון, כל ביס חגיגה, מתכון קל ומהיר להכנה (10 דקות), כל אחד יכול.

קטגוריה: עוף, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

לקציצות קבב עוף

אופן הכנה

  1. כאמור, מכניסים את התפוח האדמה לסיר עם הרבה מים, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים כחצי שעה או יותר עד שהתפוח אדמה רך לגמרי

  2. בינתיים שמים 4-5 כפות שמן במחבת, שמים את הבצל הקצוץ ומטגנים כ-8-10 דקות על להבה בינונית עד להזהבה, מוציאים לצלחת ושמים בצד

  3. מסננים את תפוח האדמה מהמים היטב, מקלפים מהקליפה, שמים בקערה גדולה ומועכים בעזרת מועך תפוח אדמה לפירה ומקררים היטב

  4. מוסיפים לקערה עם התפוח האדמה את כל מרכיבי הקציצות ומערבבים היטב עד לתערובת אחידה, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה, שעה

  5. מוציאים מהמקרר יוצרים 12 כדורים שווים ומשהים למנוחה של 10 דקות

  6. מילוי הפיתות..

  7. משמנים מעט בשמן זית את פנים חצאי הפיתות, בכל חצי פיתה מכניסים כדור קבב ומועכים/משטחים כך שכל כדור קבב יהיה בשכבה אחידה (אין צורך לבשל את העוף הטחון קודם), מהדקים היטב היטב, משמנים את חצאי הפיתות בשמן זית מ-2 הצדדים

  8. את העראייס אפשר לצלות ב-3 אפשרויות..

  9. אפשרות 1 - הכנת עראייס בטוסטר ... שמים נייר אפייה בתוך הטוסטר כדי שהטוסטר לא יתלכלך חלילה (זהירות אמא עצבנית), מחממים את הטוסטר, ומעל נייר האפייה שמים את חצאי הפיתות, סוגרים היטב את הטוסטר, צולים 10-12 דקות עד שהן משחימות יפה והקבב עוף מבושל

  10. אפשרות 2 - המחבת פסים או בפלנצ'ה, לשמן את מחבת הפסים או הפלנצ'ה בשמן על להבה בינונית-נמוכה ב-3 הדקות הראשונות לצלות את הצד החתוך (החלק שיוצא ממנו הקבב עוף) כדי לתת לחום להיכנס ישירות לקבב העוף), אחר כך צולים במשך 4-5 דקות כל צד של פיתה, עד להשחמה

  11. אפשרות 3 - על המנגל הכי טוב

  12. טיפ...

  13. ממליצה בחום להכין את העראייס בטוסטר, כי הוא יוצא הכי טעים, מושלם מכל האפשרויות האחרות, לא צריך להפוך באמצע הצלייה, הוא מקבל חום חזק מ-2 הכיוונים וזה מה שנותן לו קריספיות וצבע שחום יפה, לשיקולכם

  14. מגישים לצד טחינה רגילה, ירוקה, סלט ירקות, סלט עגבניות פיקנטי ויאללה חגיגה

  15. בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה