לןגן

קרם ברולה

מאת: מירי גולני, פורסם: 08/07/2020 | 20:04
קרם ברולה

קטגוריה: קינוחים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לציפוי

לקרם ברולה

אופן הכנה

  1. התערובת מספיקה ל-10 ליפתניות בגודל של הליפתניה שבתמונה העליונה

  2. בקערה טורפים ביחד את החלמונים, סוכר וביצים. טורפים במטרפה ידנית בערך כ-3 דקות עד שמתקבל קצף יציב

  3. בסיר קטן מרתיחים את החלב יחד עם השמנת להקצפה ותמצית הוניל

  4. מאחדים את 2 התערובות ע"י שפיכת החלב החם לתערובת החלמונים תוך כדי ערבוב עד שמתקבלת תערובת אחידה

  5. יוצקים את התערובת לליפתניות עד לגובה של 3/4 הליפתניה

  6. מכניסים את הליפתניות לתוך תבנית אפייה עמוקה. מוסיפים בזהירות מים לתוך התבנית עד ל-3/4 מגובה התבנית

  7. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות למשך 45 דקות

  8. מוציאים את התבנית מהתנור ומשאירים את הליפתניות בתוך אמבט המים החמים, כדי שיתקררו בחום החדר

  9. אחרי שהליפתניות התקררו, מכניסים אותן למקרר

  10. לפני ההגשה, מפזרים על הקרם שכבה דקה של סוכר חום ומשחימים בברנר (תמונה למטה) או בתנור שחומם למצב גריל