לןגן

כרוב ממולא בבשר, אורז, ירקות בנוסח עיראקי של סבתא גלדיס

מאת: לאה מאיר, פורסם: 29/06/2020 | 13:35
כרוב ממולא בבשר, אורז, ירקות בנוסח עיראקי של סבתא גלדיס

תקציר המתכון: ממכר, נזלל, כל ביס חגיגה, וכן אפשר גם גם צמחוני/טבעוני.

קטגוריה: בשר, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. הכנת עלי הכרוב..

  2. חותכים בעזרת סכין חדה מסביב לגזע שמסביב לכרוב, מעמיקים את החתך ושולפים החוצה את כל החלק הנוקשה שבמרכז הכרוב, שמים את הכרוב בסיר עמוק כך שהחור במרכזו פונה כלפי מעלה, ממלאים מים רותחים, חולטים ומפרידים את העלים ומיד מעבירים למסננת ומקררים היטב, יש להסיר מעלי הכרוב הגדולים את העורק המרכזי העבה

  3. הכנת המלית ..

  4. מערבבים היטב את כל מרכיבי המלית בקערה גדולה, שמים עלה כרוב על משטח עבודה, מניחים בקצה הקרוב אלינו לרוחב העלה כף גדושה מהמלית, מקפלים את שני צדי העלה על המלית, ומגלגלים לאצבע (אם נדמה שהעלה מעט ריק, לא לדאוג, האורז יתנפח בבישול)

  5. בישול הכרוב ..

  6. מסדרים את עלי הכרוב הממולאים בשכבות (רצוי מעט בצפיפות וכשהתפר כלפי מטה), מפזרים מעל את עלי הנענע השלמים

  7. בקערה מערבבים את כל מרכיבי הרוטב, יוצקים מעל עד ל-3/4 מגובה הכרוב הממולא), מכסים את הסיר חלקית במכסה, מבשלים 10-15 דקות על להבה בינונית, לאחר מכן מכסים את הסיר היטב ומבשלים עוד כשעה ורבע על להבה נמוכה

  8. זהו מוכן! כדאי נסו, מתכון בטוח וטעים טעים, מעדן!!!

  9. בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה