כרוב ממולא בבשר, אורז, ירקות בנוסח עיראקי של סבתא גלדיס
מאת: לאה מאיר, פורסם: 29/06/2020 | 13:35
תקציר המתכון:
ממכר, נזלל, כל ביס חגיגה, וכן אפשר גם גם צמחוני/טבעוני.
קטגוריה: בשר,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר בשרי,
דרגת קושי: קל
מרכיבים
-
נדרש ...
-
סיר גדול רחב שוליים עם מכסה (סיר סוטאז').
-
כרוב לבן - 2 יחידות גדולות.
-
למילוי ...
-
250 גרם בשר טחון טרי (צמחונית/טבעונית ניתן להחליף בתערובת של פטריות ואגוזים).
-
1 וחצי כוסות אורז לא מבושל, מושרה כשעה במים רותחים + כף מלח, לאחר שעה לשטוף היטב עד שהמים צלולים ולסנן היטב היטב.
-
4 עגבניות בינוניות, חתוכות לקוביות קטנות.
-
2 בצלים בינוניים, קצוצים דק.
-
2 גזרים בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות.
-
2 קישואים בינוניים, חתוכים לקוביות קטנות (אין צורך לקלף את הקליפה).
-
1 פלפל אדום (גמבה), חתוך לקוביות קטנות.
-
1 פלפל ירוק בהיר, חתוך לקוביות קטנות.
-
1/2 פלפל ירוק חריף, קצוץ דק דק (רק לאוהבי החריף, אפשר לוותר).
-
1-2 ענפי סלרי (כרפס) כולל העלים, קצוץ דק.
-
1/4 צרור פטרוזיליה, קצוץ דק.
-
10 עלי נענע טרייה, קצוצה דק.
-
1 כף גדושה אבקת מרק עוף ללא מונוסודיום גלוטמט (אפשר להחליף בכפית גדושה מלח).
-
1 כפית פפריקה מתוקה.
-
1 כפית שטוחה פלפל שחור.
-
1 כפית מלח.
-
1/2 כפית כורכום.
-
1/2 כפית בהרט.
-
2-3 כפות שמן.
-
לרוטב ...
-
2 כוסות מים רותחים (לפי הצורך).
-
4-5 כפות כפות שמן.
-
2 כפות רסק עגבניות (1 קופסה קטנה של רסק עגבניות, 100 גרם).
-
מיץ לימון סחוט טרי מ-2 לימונים בינוניים.
-
1 כף גדושה אבקת מרק עוף ללא מונוסודיום (אפשר להחליף בכפית גדושה מלח).
-
1 כף פפריקה מתוקה.
-
1 כף סוכר.
-
1 כפית מלח.
-
1 כפית פלפל שחור.
-
1 כפית שטוחה כורכום.
-
1/2 כפית בהרט.
-
1/4 כפית פפריקה חריפה (רק לאוהבי החריף, אפשר לוותר).
-
כ-10 עלי נענע שלמים או יותר.
אופן הכנה
-
הכנת עלי הכרוב..
-
חותכים בעזרת סכין חדה מסביב לגזע שמסביב לכרוב, מעמיקים את החתך ושולפים החוצה את כל החלק הנוקשה שבמרכז הכרוב, שמים את הכרוב בסיר עמוק כך שהחור במרכזו פונה כלפי מעלה, ממלאים מים רותחים, חולטים ומפרידים את העלים ומיד מעבירים למסננת ומקררים היטב, יש להסיר מעלי הכרוב הגדולים את העורק המרכזי העבה
-
הכנת המלית ..
-
מערבבים היטב את כל מרכיבי המלית בקערה גדולה, שמים עלה כרוב על משטח עבודה, מניחים בקצה הקרוב אלינו לרוחב העלה כף גדושה מהמלית, מקפלים את שני צדי העלה על המלית, ומגלגלים לאצבע (אם נדמה שהעלה מעט ריק, לא לדאוג, האורז יתנפח בבישול)
-
בישול הכרוב ..
-
מסדרים את עלי הכרוב הממולאים בשכבות (רצוי מעט בצפיפות וכשהתפר כלפי מטה), מפזרים מעל את עלי הנענע השלמים
-
בקערה מערבבים את כל מרכיבי הרוטב, יוצקים מעל עד ל-3/4 מגובה הכרוב הממולא), מכסים את הסיר חלקית במכסה, מבשלים 10-15 דקות על להבה בינונית, לאחר מכן מכסים את הסיר היטב ומבשלים עוד כשעה ורבע על להבה נמוכה
-
זהו מוכן! כדאי נסו, מתכון בטוח וטעים טעים, מעדן!!!
-
בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה