קטגוריה: פסטה, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל
מבשלים 3/4 שקית אטריות רחבות בינוניות עפ"י הוראות יצרן
אחרי הבישול מוסיפים לסיר עם האטריות בצלים מטוגנים, ביצים, מלח פלפל שחור ותבלינים נוספים שאוהבים
מעבירים את התערובת למחבת בקוטר 26 עם שמן רותח (לא עמוק- מטלטלים את המחבת כדי שהשמן יכסה את הדפנות והתחתית). מטגנים על להבה בינונית כ-20 דקות עד 1/2 שעה, עם מכסה סגור עד שהתחתית השחימה יפה כמעט שרופה שמעניקה את הקסם לפשטידה. לפני שהופכים את הפשטידה לשחרר מסביב עם סכין
הופכים את הפשטידה על צלחת גדולה ושטוחה יותר מרוחב המחבת, מחזירים אותה למחבת וממשיכים לטגן כ-20 דקות נוספות ללא מכסה כדי שהפשטידה תישאר קרנצית, עד להשחמת התחתית
**** שלב ההיפוך הוא הכי קריטי לשלמות הפשטידה
הופכים צלחת שהיא גדולה מהמחבת על גבי המחבת, מחזיקים ביחד את הצלחת והמחבת ובתנועה מהירה הופכים את שתיהן ביחד כשהצלחת הופכת להיות התחתונה והמחבת עליונה (זהירות, לעיתים נשפך שמן מהמחבת לצלחת). בשלב זה מרימים את המחבת ומחזירים לכיריים. משמנים שוב את המחבת ומחליקים בזהירות את הפשטידה מהצלחת לתוך המחבת, תוך כדי משיכת הצלחת החוצה מהמחבת