לןגן

שיפטה (קציצות חיטה עם בשר)

מאת: הבשלנית לונה כהן ז"ל ספר מתכונים לזכרה, פורסם: 22/06/2020 | 15:35
שיפטה (קציצות חיטה עם בשר)

תקציר המתכון: טיפ 1- טעים גם קר טיפ 2- למי שאין מטחנת בשר, ניתן להכין הקציצות מגרישה במקום חיטה (בורגול דק) ועוף ובשר טחונים מראש

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לטחון במכונת בשר את כל הבשר, העוף הבצל והחיטה ביחד (לערבב את החיטה עם שאר החומרים כדי שיהיה קל לטחון.)

  2. לטחון עוד פעם כדי שיהיה דק.

  3. הכנת המרק:

  4. בסיר גדול לטגן בצל גדול להוסיף 1/4 קילו גרגרי חומוס או קופסא של גרגרי חומוס.

  5. למלא מים בערך שלושת רבעי סיר.

  6. להוסיף תבלינים ולהביא לרתיחה.

  7. * לחיטה הטחונה להוסיף שמן כדי שלא יהיה יבש.

  8. כשהמרק רותח, (להרטיב את הידיים במים) להכין קציצות בגודל אגרוף כף יד ולהניח במרק הרותח להנמיך את הלהבה ולהמשיך לבשל עד שמוכן.

  9. בתיאבון