לןגן

מרק בצל

מאת: הבשלנית לונה כהן ז"ל ספר מתכונים לזכרה, פורסם: 22/06/2020 | 15:17

תקציר המתכון: טיפ – מומלץ להגיש עם קרוטונים ופתיתי פרמזן

קטגוריה: מרקים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מרתיחים בסיר 6 כוסות מים

  2. מוסיפים 2 גזרים מקולפים לא חתוכים ופטרוזיליה

  3. מבשלים חצי שעה עם מכסה סגור

  4. מוציאים את הגזר והפטרוזיליה ומועכים לפירה

  5. מטגנים במחבת :

  6. 6 בצלים בינוניים ב3כפות שמן זית ו50 ג חמאה

  7. מעבירים לאש נמוכה, לכסות המחבת- עד שהבצל הופך לשקוף ( כ20 דקות)

  8. להוסיף 4 כפיות אבקת מרק , כפית סוכר, כפית מלח

  9. לערבב ולהוסיף 3 כפות קמח לבן

  10. לזרוק גזר והפטרוזיליה(למעוך אותם לפירה בטטה)

  11. להוסיף את תכולת המחבת ואת הגזר והפטרויליה המעוכים לסיר

  12. מבשלים 20 דקות

  13. מוסיפים חצי כוס יין לבן

  14. ממשיכים לבשל 15 דקות על הגז

  15. בתאבון