לןגן

מפרום (תפוח אדמה ממולא בבשר)

מאת: הבשלנית לונה כהן ז"ל ספר מתכונים לזכרה, פורסם: 22/06/2020 | 15:15
מפרום (תפוח אדמה ממולא בבשר)

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לטיגון

למילוי

לרוטב

תבלינים לפי הטעם

אופן הכנה

  1. הכנת הרוטב:

  2. לטגן טיגון קל את הבצל והשום

  3. להוסיף את הגמבה, להמשיך לטגן ולהוסיף את שאר החומרים להוסיף רבע כוס מים, להרתיח ולכבות את האש

  4. הכנת המילוי:

  5. להוסיף את כל המצרכים והתבלינים ולערבב היטב

  6. הכנת המפרום :

  7. את התפוחי אדמה לקלף וכל תפוח אדמה לחתוך לשלוש לרוחב

  8. כל חתיכה לפרוס כמו סנדביץ (לא עד הסוף)

  9. למלא כל פרוסה עם בשר (כמו קציצה)

  10. לעטוף כל פרוסה בקמח,לטבול בביצה שמעורבבת עם כף רסק עגבניות מלח פלפל שחור ומעט מים

  11. לטגן בשמן בשני הצדדים

  12. להכניס את התפוחי אדמה המטוגנים בתוך הרוטב שבסיר אחד ליד השני.

  13. לבשל על אש קטנה בערך כשעה

  14. בתיאבון