לןגן

מלבי

מאת: הבשלנית לונה כהן ז"ל ספר מתכונים לזכרה, פורסם: 22/06/2020 | 15:12
מלבי

תקציר המתכון: טיפ – למנה פרווה אפשר להחליף את החלב בקרם קוקוס

קטגוריה: קינוחי כוסות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

סירופ

אופן הכנה

  1. לחמם בסיר את החלב, השמנת מתוקה וסוכר

  2. לערבב את הקורנפלור בקערה עם מים קרים עד שנמס

  3. להוסיף חצי כפית של תרכיז מי ורדים (לא להשתמש עם מי ורדים של הסופר)

  4. כשהחלב מתחיל לרתוח, להוסיף את הקורנפלור המדולל במים תוך כדי בחישה

  5. כל הזמן לערבב כדי למנוע משקע בתוך הסיר עד שמסמיך

  6. כשהתערובת סמיכה-

  7. להוריד מהאש ולקרר תוך כדי ערבוב מדי פעם כדי שלא יהיו גושים

  8. כשהתערובת פושרת –

  9. למזוג לתוך כלי הגשה ולקרר במקרר

  10. אופן הכנת הסירופ :

  11. להרתיח את כל מצרכי הרוטב על אש קטנה עד שמסמיך

  12. לקרר

  13. אופן הגשה :

  14. למזוג סירופ,בוטנים/פיסטוקים קלויים כתושים גס,אפשר גם קוקוס.