לןגן

אורז פרסי

מאת: הבשלנית לונה כהן ז"ל ספר מתכונים לזכרה, פורסם: 22/06/2020 | 14:53
אורז פרסי

קטגוריה: תוספות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מרתיחים סיר מלא מים.

  2. כשהמים רתחו להוסיף כפית מלח.

  3. מוסיפים את האורז השטוף ומבשלים חצי בישול על אש גבוהה עד שהאורז יפתח.

  4. מסננים את האורז.

  5. בסיר שופכים חצי כוס מים ורבע כוס שמן ומביאים להרתחה.

  6. אחרי שרתח , שופכים בקערה 3/4 מהמים הרותחים ומשאירים רבע בסיר.

  7. מחזירים את האורז המסונן לסיר , מכסים ומבשלים על אש גבוהה כחמש דקות עד שיצאו אדים.

  8. שופכים לאט את המים והשמן ששמרנו בקערה בצד מסביב כך שיכסו את כל האורז.

  9. מכסים ולאחר כחמש דקות אחרי שיוצאים אדים מעבירים לאש נמוכה .

  10. מבשלים עוד כחצי שעה מבלי לערבב את האורז.

  11. וזהו האורז מוכן.

  12. בתאבון