לןגן

תפוח אדמה ממולא בקציצות בשר ברוטב עגבניות

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 14/06/2020 | 20:15
תפוח אדמה ממולא בקציצות בשר ברוטב עגבניות

תקציר המתכון: השילוב של תפו"א עם הקציצות נותן מראה יפה וגם מאד טעים

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

לרוטב

אופן הכנה

  1. מוציאים את את תפוחי האדמה הין ומנגבים.

  2. חוצים לחצי ומוציאים את הליבה להכנת סירות תפו"א

  3. בקערה שים את הבשר הטחון, מוסיפים בצל קצוץ, שום קצוץ, עשבי תיבול קצוצים, תבלינים ,ביצה וסולת ומערבבים לעיסה אחידה.

  4. משנים את הידיים ומכינים קציצות מהבשר.

  5. מחממים שמן במחבת ומטגנים את סירות תפו"א עד להזהבה.

  6. מסדרים את סירות תפו"א בסיר רחב מפזרים מעל מלח, ממלאים את סירות תפוחי אדמה בכדורי הבשר.

  7. הכנת הרוטב:

  8. בקערה שים רסק עגבניות ומים ומערבבים מוסיפים פפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור מערבבים ושופכים על תפוחי האדמה את הרוטב.

  9. מבשלים על אש בינונית למשך 20 דקות, לאחר מכן מעבירים לתנור ואופים בחום של 180 מעלות למשך שעה, עד שתפוחי האדמה רכים.