סלט צ'זיקי לצד צ'אלפק
מאת: נדיה אביזוב גדלוב, פורסם: 11/06/2020 | 00:50
קטגוריה: סלטים,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר חלבי,
דרגת קושי: קל
מרכיבים
-
סלט אקרושקה...
-
חבילה של צנוניות
-
3-4 מלפפונים טריים דקיקים
-
חופן של שמיר קצוץ דק
-
3-4 ביצים קשות
-
1-2 שיני שום כתושים
-
מלח, פ.שחור לפי הטעם
-
2 גביעים של יוגורט
-
2 כפות של לבנה (labane)
-
סלט צ'יזיקי...
-
3-4 בצלים ירוקים
-
חבילה של צנוניות
-
5-6 מלפפונים טריים דקיקים
-
חופן של שמיר קצוץ
-
מלח, פ.שחור
-
1-2 שיני שום כתושים
-
250 גרם גבינה לבנה 5%
-
גביע יוגורט או לבן
-
מתבל של יוגורט עם עשבי תיבול...
-
מעט שמיר קצוץ
-
מעט בזיליקום קצוץ
-
שום כתוש לפי הטעם
-
יוגורט וגבינה לבנה או לבן
-
מלח, פ.שחור
-
לערבב כל היטב
-
בצק לצ'אלפק מטוגן...
-
קילו קמח מנופה
-
כף וחצי שמרים
-
2 כפות סוכר
-
כף מלח
-
1/3 כוס שמן
-
1 ביצה (לא חובה)
-
550-600 מי"ל מים
-
בצק לקרקר קריספי אפוי...
-
קילו קמח מנופה
-
כף סוכר
-
כף מלח
-
1/2 כוס שמן
-
2 כפות חומץ
-
500 מי"ל מים
אופן הכנה
-
את הסלטים מגישים לצד צ'אלפק
-
צ'אלפק זה סוג של מאפה מטוגן דומה " לספינג' "
-
בצק של צ'אלפק:
-
ללוש היטב עד לקבלת בצק רך ונעים. לכסות ולהתפיח כשעה.
-
על משטח מעט מקומח לרדד ולחתוך למעויינים או משולשים להתפיח 15-20 דק'.
-
לטגן בשמן חם אך לא עמוק משני הצדדים.
-
*אבל הפעם הלכתי על מאפה אפוי.
-
קרקר קריספי...
-
ללוש בצק רך ולא דביק שיהיה נעים ואלסטי. לכסות ולשים למנוחה של שעה. לקרוץ כדורים קטנים בערך 35-40 יח'. לרדד לעלה (שלא יהיה דק) להעביר למגש מרופד, לחורר עם מזלג את פני השטח המאפה אל מנת שלא ייוצר כיס אוויר בזמן האפייה. להבריש בביצה לפזר שומשום ומלח גס. אפייה רגילה בחום 180 מעלות עד להזהבה. נאפה מהר להיזהר שלא ישרפו.