לןגן

סלט צ'זיקי לצד צ'אלפק

מאת: נדיה אביזוב גדלוב, פורסם: 11/06/2020 | 00:50
סלט צ'זיקי לצד צ'אלפק

קטגוריה: סלטים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. את הסלטים מגישים לצד צ'אלפק

  2. צ'אלפק זה סוג של מאפה מטוגן דומה " לספינג' "

  3. בצק של צ'אלפק:

  4. ללוש היטב עד לקבלת בצק רך ונעים. לכסות ולהתפיח כשעה.

  5. על משטח מעט מקומח לרדד ולחתוך למעויינים או משולשים להתפיח 15-20 דק'.

  6. לטגן בשמן חם אך לא עמוק משני הצדדים.

  7. *אבל הפעם הלכתי על מאפה אפוי.

  8. קרקר קריספי...

  9. ללוש בצק רך ולא דביק שיהיה נעים ואלסטי. לכסות ולשים למנוחה של שעה. לקרוץ כדורים קטנים בערך 35-40 יח'. לרדד לעלה (שלא יהיה דק) להעביר למגש מרופד, לחורר עם מזלג את פני השטח המאפה אל מנת שלא ייוצר כיס אוויר בזמן האפייה. להבריש בביצה לפזר שומשום ומלח גס. אפייה רגילה בחום 180 מעלות עד להזהבה. נאפה מהר להיזהר שלא ישרפו.