לןגן

עוגת משמש עם קרם גבינה בציפוי ג'לי בטעם משמש וזילוף קצפת

מאת: ג'קלין פדלון, פורסם: 10/06/2020 | 21:24
עוגת משמש עם קרם גבינה בציפוי ג'לי בטעם משמש וזילוף קצפת

תקציר המתכון: כל מילה מיותרת👌😋

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

מצרכים הדרושים לבסיס

מצרכים הדרושים לקרם גבינה

מצרכים לזילוף

אופן הכנה

  1. לבסיס:

  2. 1)מקציפים חלבונים ,מוסיפים בהדרגה את הסוכר ומקציפים עד לקבלת קצף יציב וגמיש

  3. 2)בקערה נפרדת מערבבים יחד חלמונים,שמן ,מיץ , סוכר וניל , אבקת אפיה מיץ תפוזים וקמח ומערבבים עד שאין גושים

  4. 3)מקפלים לתוך הקצף החלבונים בעדינות עד לאיחוד ועד שאין גושים

  5. 4) יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת ומרופדת בנייר אפיה ואופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ 25 דקות או שקיסם יוצא יבש

  6. 5) שמים את העוגה בצד להתקרר ומחלצים אותה ומניחים אותה על תחתית או כלי הגשה ומסדרים שקף סביב ומעל מניחים רינג לעוגות מתכוונן

  7. 6)אופן הכנת הקרם גבינה:שמים את כל המצרכים של הקרם גבינה ומקציפים עד לקבלת קרם יציב

  8. 7)לחורר את בסיס העוגה עם קיסם כמה חורים בכל העוגה לקחת 3/4 מסירופ המשמשים ולהרטיב את בסיס העוגה בצורה שווה , לחתוך 6 חצאי משמשים לקוביות ולפזר מעגל 

  9. 8) יוצקים את הקרם גבינה ומיישרים

  10. ומסדרים חצאי משמש

  11. על הבסיס בצורה עגולה ומכניסים למקפיא לשעה

  12. 9)אופן הכנת הציפוי ג'לי :

  13. שופכים לכלי 400 מ"ל מים רותחים ושופכים את תוכן השקית מערבבים עד שאין גושים ושופכים על העוגה ומעבירים לקירור לשעה וחצי

  14. 10)הכנת הקצפת:

  15. שופכים לקערה שמנת מתוקה חלב ומוסיפים פודינג וניל ,מקציפים עד ליציבות ומעבירים לשקית זילוף ומזלפים וחזרה לקירור ל 8 שעות לפחות מומלץ לילה שלם

  16. בהצלחת 👌