לןגן

מאפים במילוי טונה

מאת: נדיה אביזוב גדלוב, פורסם: 09/06/2020 | 21:31
מאפים במילוי טונה

תקציר המתכון: פינוקים לילדים. מאפים טעימים במילוי טונה.

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לבצק

למילוי

אופן הכנה

  1. מאפים במילוי טונה...

  2. נדיה אביזוב/גדלוב.

  3. ללוש את כל מרכיבי הבצק עד לקבלת בצק חלק ואחיד. לכסות ולהתפיח כשעה. על משטח מעט מקומח לחלק את הבצק ל 4 יח' לכדרר ולכסות בניילון. כל כדור לחלק בין 8-10 יח'. לרדד לעלה

  4. לשים בחצי מהעלה את המילוי הקר ולסגור לחצי ירח ולהדק מסביב עם מזלג.להניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה להתפחה של 15 דק' מכוסה בניילון. להבריש בביצה ולפזר שומשום וקצח ולאפות בתנור שחומם מראש 200 מעלות אפייה רגילה עד להזהבה.

  5. למלית:

  6. במחבת עם 4 כפות שמן מטגנים קלות את הבצלים ומתבלים מוסיפים רסק ואת הגמבות מערבבים ומאדים עד לריכוך על אש נמוכה בערך כ 10-15 דק', מורידים מאש ומוסיפים את הטונה (ללא השמן) מפוררים עם מזלג מצננים היטב.