לןגן

מאפה חצילים עם גבינות ורוטב עגבניות

מאת: מירי גולני, פורסם: 08/06/2020 | 13:21
מאפה חצילים עם גבינות ורוטב עגבניות

תקציר המתכון: מאכל טעים ביותר. תודות למתכון של ליהי קרויץ עם מעט שפצורים שלי

קטגוריה: ירקות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

מלית גבינה

רוטב עגבניות

אופן הכנה

  1. בתבנית של תנור אפייה, לפרוש נייר אפייה

  2. על הנייר לזלף שמן זית

  3. מעל לשים פרוסות חצילים ורצועות בצל

  4. להבריש את החצילים עם שמן זית מ-2 הצדדים

  5. לאפות ב-200 מעלות כ-35 דקות עד שהחצילים משחימים ורכים

  6. להכין את מלית הגבינה: לערבב את כל המצרכים (להשאיר בצד, קצת גבינה צהובה עבור השכבה העליונה) לעיסה נוחה למריחה כמו מרקם של גבינה לבנה רכה. אם צריך להוסיף עוד מעט מים. לטעום ולשפר טעמים

  7. להכין את רוטב העגבניות: לערבב את כל המצרכים, לטעום ולשפר טעמים

  8. בתבנית 20X30 להכין את המאפה:

  9. בתחתית התבנית למרוח כף רוטב עגבניות

  10. מעל לשים לרוחב התבנית שכבה של חצילים ומעל בצלים (לפי התמונה למטה)

  11. מעל למרוח 1/3 מתערובת הגבינות

  12. מעל למרוח 4 כפות רוטב עגבניות ולפזר מעט עלי טימין

  13. מעל שכבה של חצילים ובצלים

  14. מעל, למרוח 1/3 מתערובת הגבינות

  15. מעל למרוח 4 כפות רוטב עגבניות ולפזר מעט עלי טימין

  16. מעל שכבה של חצילים ובצלים

  17. מעל, למרוח את יתרת תערובת הגבינות

  18. מעל למרוח את יתרת רוטב העגבניות ולפזר מעט עלי טימין

  19. לפזר מעט גבינה צהובה מגוררת ולזלף מעט שמן זית

  20. לאפות ב-180 מעלות כ-35-40 דקות