לןגן

כרעי עוף מושחם בבצלים ללקק ת'אצבעות של סבתא לאה

מאת: לאה מאיר, פורסם: 08/06/2020 | 05:29
כרעי עוף מושחם בבצלים ללקק ת'אצבעות של סבתא לאה

תקציר המתכון: כרעי עוף רכים רכים שאי אפשר להפסיק לזלול, בטעם מטורף, מתקתק וריח משכר, מתכון מנצח קל ומהיר (10 דקות) כל אחד יכול.

קטגוריה: עוף, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

נדרש

אופן הכנה

  1. שמים בסיר את 2 סוגי הבצלים (לבן וסגול), צורבים ללא שמן עם מעט מלח על להבה גבוה עד להשחמה קלה תוך כדי ערבוב מדי פעם

  2. מוסיפים את השמן יחד עם הסוכר, סילאן, רכז רימונים וממשיכים לבשל על להבה נמוכה רבע שעה בערך תוך כדי ערבוב מדי פעם עד שהבצלים מקורמלים ושחומים יפה, מתבלים בתבלינים (אבקת מרק עוף, מלח, פפריקה מתוקה, כורכום, פלפל שחור, פפריקה חריפה)

  3. מכינים את העוף, מתבלים במעט פפריקה מתוקה, מלח ומעט פלפל שחור מכל צדדיו ומוסיפים על גבי הבצלים כשהעור כלפי מטה

  4. יוצקים מים רותחים עד חצי מגובה העוף, מביאים לרתיחה, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך (זהירות חם), מורידים ללהבה בינונית-נמוכה, מכסים במכסה את הסיר ומבשלים שעה כאשר מדי פעם משקים את העוף ברוטב

  5. לאחר שעה של בישול, הופכים את העוף לצד השני (זהירות חם), מכסים במכסה הסיר וממשיכים לבשל על להבה בינונית-נמוכה, עוד שעה (סה"כ שעתיים), כאמור מדי פעם יש להשקות את העוף ברוטב

  6. לאחר שעתיים של בישול, העוף רך ושחום, מורידים את מכסה הסיר מעלים ללהבה בינונית וממשיכים לבשל 10-15 דקות או עד שהנוזלים בסיר הצטמצמו

  7. מגישים לצד אורז לבן, מעדן..

  8. זהו מוכן! כדאי נסו, העבודה הכי קשה במתכון זה חיתוך הבצלים, מבטיחה לכם במיוחד לממהרים, לעצלנים זה המתכון

  9. בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה