לןגן

קובה סלק אדום (קובה שוואנדר)

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 07/06/2020 | 18:25
קובה סלק אדום (קובה שוואנדר)

תקציר המתכון: קובה עירקית ברוטב של סלק אדום טעימה ביותר. טיפס שקיבלתי איך הקובה נשארת אדומה לוקחים את הסלקים עוטפים בנייר כסף ואופים בתנור בחום של 180 מעלות כשעה

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

מילוי הקובה

לרוטב הסלק

אופן הכנה

  1. הכנת בצק הקובות:

  2. בקערה שמים את הבורגול המושרה מוסיפים את הסולת והמלח מעבדים לבצק ומניחים לנוח כ-10 דקות.

  3. מילוי הקובה:

  4. בקערה שמים את הבשר הטחון מוסיפים את הבצל הקצוץ, הפטרוזיליה הקצוצה והתבלינים, מערבבים לעיסה אחידה.

  5. לקחת פיסת בצק בגודל כדור פינג פונג לשטח על היד, לקחת מעט מהמילוי ולמלא את הבצק, לסגור את הבצק כמו כדור פינג פונג. להכין כך את כל הקובות. אני הכנתי כמות כפולה והקפאתי כך שכל פעם אני מוציאה ומכינה רוטב אחר.

  6. הכנת הרוטב:

  7. אופים את הסלק בנייר כסף בתנור במשך שעה.

  8. בסיר רחב מטגנת את הבצל הקצוץ מוסיפים את הסוכר ומטגנים עד שנהפך לקרמל, מוסיפים מיץ לימון, מלח ואת קוביות הסלק, הסלרי מוסיפים את המים ומרתיחים בחום נמוך, לא לכסות את הסיר, מבשלים כרבע שעה טועמים ומתקנים תיבול.

  9. בשלב זה מוסיפים את הקובות, צריך להקפיד במהלך כל העבודה על אש נמוכה.

  10. מבשלים כחצי שעה.

  11. אוכלים על אורז לבן