שמרים חמאה חלבי
מאת: ציפורה דרור, פורסם: 07/06/2020 | 14:29
תקציר המתכון:
מתכון מעולה של אושרית אברג׳ל
קטגוריה: עוגיות,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר חלבי,
דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
-
בצק שמרים חמאה
-
1 קג קמח
-
3ביצים L
-
100גרם חמאה רכה 1/2 כוס שמן
-
1כוס חלב 1כוס מים רותחים לערבב יחד
-
שתי כפות שטוחות שמרים יבשים
-
1כף אבקת אפיה
-
1/2 כוס סוכר 1/3 כפית מלח
-
2 כפות פודינג וניל
-
לערבב טוב את היבשים ליצור גומה לשים ביצים חמאה השמן והמים ומעבדים לבצק רך וגמיש
-
באמצע הלישה מוסיפים מלח ל
-
לישה של 12 דקות במיקסר
-
5 דקות מנוחה משמנים את הבצק ועושים קצת קיפולים
-
כל הצורות צריכים התפחה של 30/40 דקות להבריש בביצה ולאפות 180 מעלות
-
המילוי של הקוראסון וניל
-
1/2 כוס קצפת צמחית 2 כפות פודינג 2 שקיות סוכר וניל מערבבים ומורחים על הבצק
-
לעשות מלהן ארוך למרוח ולחתוך למשולשים
-
אם רוצים לעשות הרבה קוראסונים צריך להכפיל כמויות
-
שמרים שוקולד ולוטוס
-
למרוח שוקולד בנדיבות מעל לזלף לוטוס ולגלגל לרולדה
-
קינמונים חמאה קינמון וסוכר
-
שוקולד שחיתות אצבעות שוקולד / שוקולד בלונדי בראוניז
-
סינרול גבינה
-
6 כפות גבינה לבנה 2 שקיות סוכר וניל 3 כפות סוכר 2כפות גדושות פודינג וניל 1 כפית גרידת לימון
-
מורחים על הבצק מגלגלים לרולדה חותכים לעיגולים
-
סירופ מהיר
-
1/2 כוס סוכר יוצקים מעל מים רותחים בגובה מעט מעל הסוכר , כפית תמצית וניל ומערבבים היטב
-
מזלפים על העוגות מיד כשמוציאים מהתנור אושרית אברגל
אופן הכנה
-
כתוב למעלה במרכיבים