לןגן

קובה במיה

מאת: רבקה דעבול, פורסם: 20/07/2015 | 22:43
קובה במיה

תקציר המתכון: קובה במיה של העיראקים ..

קטגוריה: בשר, מספר מנות: 4, זמן הכנה: 90 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מקצצים בצל קטן אחד ושמה בתוך קערה בשר טחון שמתי חצי קילו (600 גרם) שמתי כפית בהרט בפנים פטרוזיליה קצוצה מלח כפית שטוחה עירבבתי גילגלתי לכדורים לקחתי בקערה נפרדת 2 כוסות חד פעמי שתייה קלה של סולת וכוס מים קרים (בכוס חד פעמי) עירבבתי את הסולת שמתי מלח ולשתי עד שהבצק ניהיה לא דביק לוקחת אחר כך את הסולת ומשטחת את היד ושמה כדור בשר ומרטיבה ידיים בין לבין אחר כך לוקחת בצל קצוץ מטגנת קלות אחר כך לוקחת במיה חותכת מהגיבעולים ושמה בסיר שמים מים רותחים 6 כוסות בערך שמה רסק עגבניות קטן 100 גרם לימון סחוט אחד ו-6 כפות סוכר , פלפל שחור מעט חצי כפית בהרט מלח , מעלה את האש ומוסיפה את הקובות . אחריי שמוסיפים את הקובות ממניכים את האש ומבשלים על אש נמוכה למשך שעה . הבישול עשיתי ללא מכסה על אש קטנה במשך שעה . ולעשות מעטפת דקה לקובה ולהדק אותה טוב מסביב לבשר . להרטיב ידיים בין קובה לקובה שהסולת לא תדבק ליד ושיהיה נוח לעבודה .