לןגן

חלת אשכול ענבים לשבועות עם סלסלה

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 03/06/2020 | 20:52
חלת אשכול ענבים לשבועות עם סלסלה

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בקערה שמים קמח, אבקת אפיה ומלח ומערבבים ערבוב קל.

  2. מוסיפים את הביצים, שמן זית, מים וסוכר ולשים עד לקבלת בצק, הבצק הוא דביק מעט, מקמחים משטח עבודה ולשים את הבצק בצורת רידוד, מידי פעם מקמחים את הבצק ולשים כמה דקות עם כף היד לקבלת בצק גמיש ולא דביק, מעצבים לכדור ומשמנים במעט שמן.

  3. מניחים להתפחה ראשונה 1.5-2 שעות, לאחר התפיחה מקמחים משטח עבודה ומעצבים את הבצק לכל צורה שרוצים.

  4. אני הכנתי חלת אשכול ענבים גדולה וחלות אשכול ענבים אישית לכל צלחת.

  5. שמים לתפיחה 1-1.5 או עד שהבצק הכפיל את עצמו, מברישים את החלות עם ביצה מעורבבת במים ואופים בתנור שחומם מראש ב-180 מעלות 20-30 דקות עד לקבלת צבע חום זהוב יפה.

  6. עיצוב הסלסלה:

  7. לוקחים קערה עגולה מנירוסטה ומצפים את כל החלק החיצוני של הקערה בנייר כסף.

  8. מרדדים בצק למלבן וחותכים רצועות.

  9. לוקחים רצועה אחת של בצק ושמים על הקערה, לוקחים עוד רצועה ושמים בצד השני, ממשיכים לשים 7-8 רצועות ברווחים של הבצק. לוקחים כוס ולוחצים בחלק העליון של הבצק עד שהוא משטח.

  10. לוקחים רצועה אחת ומשחילים פעם מתחת לרצועה ופעם מעל ברגע שמגיעים לקצה שממנו התחלנו חותכים את הרצועה באמצעות סכין ולוחצים על שתי הקצוות.

  11. כך עושים עם יתר הרצועות כך שמתקבלת סלסלה יפה.

  12. מחממים תנור ל-180 מעלות מורחים בביצה ואופים עד להזהבה 15-20 דקות.