לןגן

מאפה שמרים במילוי קרם פטיסייר

מאת: זהר מנדל, פורסם: 03/06/2020 | 13:04
מאפה שמרים במילוי קרם פטיסייר

קטגוריה: עוגיות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

המצרכים לקרם פסיסייר

המצרכים לבצק

אופן הכנה

  1. אופן הכנת הקרם:

  2. שמים בסיר כוס חלב ותמצית וניל ומרתיחים

  3. בקערה נפרדת שמים את רבע כוס חלב עם שאר המצרכים ומערבבים הייטב שלא יהיו גושים

  4. שופכים בעדינות מהסיר החם לבלילה להשוואת טמפרטורה ומחזירים לסיר

  5. ממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב עד שהבלילה מסמיכה

  6. מעבירים למקרר להתייצבות

  7. אופן הכנת הבצק:

  8. מערבבים את כל מצרכי הבצק ולשים אותו לבצק חלק

  9. נותנים לבצק לנוח חצי שעה

  10. מרדדים את הבצק לעלה וקורצים עיגולים

  11. שמים כפית מהקרם פטסייר באמצע מרטיבים מסביב בקצת מים

  12. בעיגול נוסף חורצים קווים באמצע ואיתו סוגרים את המאפה ומהדקים קלות

  13. מורחים את המאפים עם החלבון שנשאר (לערבב אותו עם 2 כפיות סוכר)

  14. אופים בחום של 180 מעלות כ-20-25 דקות

  15. בינתיים מרתיחים כוס מים עם חצי כוס סוכר וכשהמאפה מוכן, מורחים אותו עם מי הסוכר