קטגוריה: טבעוניים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל מאוד
בקערה שמים את השמנת, האשל והמלח ומערבבים היטב בעזרת כף עץ.
למקם את המסננת מעל לקערה ולפרוש את החיתול / בד גזה על גבי המסננת, כך שהקצוות של החיתול מכסות את כל שטח המסננת ו”זולגות החוצה”.
ניקח את קערת האשל עם השמנת ונמזוג בעדינות לתוך המסננת אשר מכוסה בחיתול/ גזה. שימו לב שבזמן המזיגה החיתול לא “בורח” לכם וחושף חלק מהמסננת בכדי להפריד את המים מהגבינה.
משאירים למשך שבוע מידי פעם מרוקנים את המים.
שמים בקופסה ומכסים בשמן זית.
ניתן להוסיף עירית קצוצה, זיתים, שום כתוש או כל מה שאוהבים