לןגן

חזה עוף וברוקולי מוקפץ משגע של סבתא לאה

מאת: לאה מאיר, פורסם: 01/06/2020 | 06:02
חזה עוף וברוקולי מוקפץ משגע של סבתא לאה

תקציר המתכון: מנה ממכרת קוצרת מחמאות, טעימה בטירוף, מתכון קל ומהיר להכנה.

קטגוריה: עוף, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

לרוטב

אופן הכנה

  1. הכנת הרוטב...

  2. בקערה שמים את כל מרכיבי הרוטב ומערבבים היטב על להמסת הסוכר והקורנפלור ושמים בצד

  3. הכנת המוקפץ...

  4. לשטוף את הברוקולי, לפרק לפרחים בגודל בינוני, לאדות במים חמים עם מעט מלח ולסנן היטב

  5. לחתוך את חזה העוף לקוביות ביס, לתבל בפלפל שחור מ-2 הצדדים

  6. מחממים 3 כפות שמן במחבת רחבה ועמוקה או ווק על להבה בינונית-גבוהה, מוסיפים את קוביות העוף ומטגנים מ-2 הצדדים עד להזהבה יפה, מוציאים את קוביות חזה העוף מהמחבת ושמים בצד

  7. מחממים באותה מחבת עוד 3 כפות שמן ומוסיפים את הברוקולי, הבצל, הפטריות, מערבבים ומטגנים 4-5 דקות או עד שהפטריות מתרככות והברוקולי פריך ורך ואז מורידים את הלהבה ללהבה בינונית-נמוכה, מוסיפים את הרוטב וממשיכים לבשל עוד 4-5 דקות נוספות, שימו לב!!! אם הרוטב סמיך מדי הוסיפו מעט מים

  8. מחזירים את קוביות חזה העוף למחבת ומערבבים עוד 2-3 דקות נוספות או עד להתחממות של קוביות חזה העוף, זה הזמן לטעום ולשפר טעמים, אם צריך מוסיפים מעט סויה לפי הטעם ומגישים מעל אורז לבן חם וחוגגים

  9. טיפ...

  10. השתמשו בחזה עוף טרי ללא העור ואפילו מכרעי עוף (פרגיות)

  11. ממליצה לא לוותר על מרק העוף מוסיף המון טעם למנה

  12. אפשר להחליף את הברוקולי בקישואים, אפונה, לשיקולכם

  13. ממליצה לא לוותר על השמן שומשום הוא מרכיב חשוב במנה, מעניק לרוטב טעם סיני אותנטי לכן לא לדלג עליו

  14. זהו מוכן! ממליצה אחלה מנה טעימה, מושלמת שתמיד מצליחה וקוצרת מחמאות

  15. בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה