לןגן

עראייס

מאת: חן ישר רג׳יניאנו, פורסם: 31/05/2020 | 22:44
עראייס

תקציר המתכון: פשוט וקל עראייס עראיס – פיתה ממולאת בשר טחון מתכון פשוט וטעים שאפשר להכין בבית על מחבת פסים או במנגל.

קטגוריה: בשר, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

מצרכים (10 מנות)

אופן הכנה

  1. אופן הכנה:

  2. -טוחנים במעבד מזון את הבצל עם הפטרוזיליה עד לתערובת אחידה. מעבירים לקערה, מוסיפים בשר טחון ומתבלים במלח, פפריקה, כמון, פלפל שחור ומערבבים היטב.

  3. -ממלאים כל חצי פיתה בתערובת הבשר (אין צורך לבשל את הבשר לפני) ומשמנים משני הצדדים בשמן זית.

  4. -מחממים מחבת פסים על אש גבוהה (אן צורך לשמן) וכשהמחבת חמה מניחים עליה את חצאי הפיתות וצורבים 2-3 דקות מכל צד. הופכים את חצי הפיתה על הצד הפתוח וצורבים כדקה.

  5. -בינתיים מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.

  6. -לאחר הצריבה במחבת, מניחים את חצאי הפיתות על נייר האפיה ומכניסים לתנור החם למשך 8 דקות.

  7. -מוציאים, חוצים כל חצי פיתה לשני רבעים ומגישים.

  8. -מומלץ להגיש עם טחינה ועם סלט עגבניות חריף.

  9. הערה לגבי הבשר: מומלץ להשתמש בבשר טרי (בשר קפוא מוציא

  10. המון נוזלים ועלול להרטיב את הפיתה). זה יכול להיות צוואר, צלעות, כתף או בשר טלה. אם זה חלק שאינו שומני מומלץ לבקש מהקצב להוסיף שומן טלה לבשר.