לןגן

סינייה דגים בטחינה

מאת: Chef Osi, פורסם: 25/05/2020 | 04:01
סינייה דגים בטחינה

תקציר המתכון: מתכון נפלא ומיוחד. קצת מורכב, אבל שווה. אני הגשתי על קוסקוס. לשים לב, יש לאפות תפוח אדמה מראש למתכון.

קטגוריה: דגים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. להכין את הטחינה: לערבב היטב את הטחינה, השום, המים, הלימון, מלח ופלפל (אני משתמשת במערבל מזון קטן). הטחינה היא יותר נוזלית מהרגיל. לשים בצד.

  2. לחמם את התנור ל-220 מעלות. חשוב לבחור במחבת שתכיל את כל התבשיל. לחמם 3 כפות שמן, ולטגן את הכרובית עד שהיא מקבלת צבע יפה, ומתרככת. להוציא לצלחת ולכסות בנייר כסף שתמשיך להתרכך. להוסיף כף שמן למחבת, ואת שתי כפות השמן הנותרות למרוח עד נתחי הדג משני הצדדים, ולתבל במלח ופלפל לבן. לטגן על חום בינוני, 3 דקות מצד אחד, ודקה על צד שני. להוסיף את הכרובית, תפוח האדמה והטחינה למחבת, והכניס לתנור, לאפות 5 דקות (עד שהדג מבושל). להוציא בזהירות, לפזר מעל התבשיל את הצנוברים, השמיר והסומק. להגיש מיד. אני הגשתי עם קוסקוס ויצא חלום!