לןגן

שבלולי תרד וגבינות

מאת: מירי גולני, פורסם: 23/05/2020 | 11:11
שבלולי תרד וגבינות

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. להכין את מלית התרד. מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית, מוסיפים שמן זית ותרד ומאדים כ-5 דקות עד שהתרד רך. מכבים את האש וחותכים את התרד

  2. בקערה מערבבים את הגבינות ומוסיפים את התרד

  3. פורשים את הבצק על משטח עבודה כשהניילון כלפי מטה. מורחית את המלית בצד התחתון של הבצק לכל אורכו. מתחילים לגלגל את הבצק עם הניילון ואח"כ ממשיכים ללא הניילון, עד לקבלת רולדה ארוכה. בעזרת סכין חדה פורסים את הבצק לשבלולים בגודל כ-4 ס"מ. שמים את השבלולים בתבנית אפייה ע"ג נייר אפייה

  4. אופים כ-50 דקות עד שעה, ב- 160 מעלות. בגמר האפייה לבדוק שהבצק אפוי טוב. לפעמים צריך לאפות עוד 5 דקות