לןגן

פיצה בטטה ופיצה פטריות וערמונים ברוטב שמנת

מאת: אילנית בניזרי, פורסם: 20/05/2020 | 17:48
פיצה בטטה ופיצה פטריות וערמונים ברוטב שמנת

תקציר המתכון: במילה אחת אגדה !

קטגוריה: פיצה, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

מרכיבים לבצק מאת אילנית בניזרי

מרכיבים לרוטב שמנת

מרכיבים לפיצה בטטה

מרכיבים לפיצה פטריות וערמונים

אופן הכנה

  1. נתחיל בהכנת הבצק :

  2. במיקסר עם וו לישה נכניס את הקמח השמרים והסוכר נערבל לדקה לאיוורור הקמח ....נוסיף 2 כוסות מים נערבל לעוד כמה דקות ...נוסיף את המלח ...את שארית המים בהדרגה ושמן בסוף

  3. ללוש במיקסר כ 12 דקות

  4. להוציא את הבצק בידיים משומנות ללוש וליצור כדור .. נשים בקערה נכסה בניילון נכניס למקרר לשעה !

  5. נקמח משטח עבודה נחלק את הבצק בין 4 ל 5 כדורים ...כל כדור נפתח לעיגול ...לא השתמשתי במערוך רק בכף היד על מנת להשאיר מסגרת נפוחה ...

  6. הכנת הבטטה

  7. ניקח תבנית תנור נניח נייר אפייה

  8. נבריש שמן זית...תפזורת מלח גס ופלפל שחור גרוס ...נניח את פרוסות הבטטה ...נבריש אותם בשמן זית שוב מלח גס ופלפל שחור גרוס...נכניס לתנור חום 200 מעלות עד לריכוך .

  9. את חומרי השמנת נערבב בקערית קטנה .

  10. נניח כ 3 כפות מרוטב השמנת על העיגול שרידדנו...נניח את פרוסות הבטטה בצורה מעגלית ...נפזר גבינה צהובה מגורדת אפשר גם פרמזן ...ואת קוביות הגבינה שפרסנו ...נאפה בחום 220 מעלות ...מדף ראשון מלמטה ! עד להזהבה ...כשזה מוכן לפזר פטרוזליה יבשה או בזיליקום יבש.

  11. להכנת הפיצה פטריות וערמונים:

  12. למרוח כ 3 כפות מרוטב השמנת ...לפזר גבינה צהובה מגורדת .. להניח פטריות חתוכות הערמונים הקצוצים גס ...ואת קוביות הגבינה מה עז ...נפזר מעט מלח גס ופלפל שחור גרוס

  13. נאפה חום 220 מעלות מדף תחתון עד להזהבה .

  14. משאר הבצק ניתן להכין עוד מגוון פיצות ...בהצלחה אילנית בניזרי 💕