לןגן

לחמניות שום במילוי גבינות ופסטו

מאת: אילנית בניזרי, פורסם: 19/05/2020 | 16:22
לחמניות שום במילוי גבינות ופסטו

תקציר המתכון: ללא שמן בבצק רכות רכות

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

מרכיבים לבצק

מרכיבים למלית גבינה

מרכיבים לעשבי תיבול

אופן הכנה

  1. להכנת הבצק:

  2. ראשית על הגז בסיר קטן נמיס את הנטורינה עם כוס מים ונצנן שיהיה חמים אך לא רותח !!

  3. בקערת המיקסר נשים ראשית את הנטורינה המומסת עם המים ...ועוד חצי כוס מים ..סוכר ושמרים ...נערבל במיקסר את החומרים ...נוסיף את המלח והקמח ...ובהדרגה נוסיף את שאר המים ערבול כ 12 דקות !! סה"כ מים בבצק כ 2.5 כוסות ! תלוי איך הקמח מתנהג לכן להוסיף מים בהדרגה כל פעם למזוג מעט ולערבל עד שמתקבל בצק נוח !

  4. ראו בסרטון ההכנה .

  5. נאסוף את הבצק בידיים משומנות ...נעביר למשטח עבודה משומן נלוש בייד ונאסוף לכדור יפה ...נתפיח בקערה משומנת לשמן מעט את הבצק בחלקו העליון בליטוף נעטוף בשקית ונתפיח במקרר לשלוש שעות !

  6. להוציא את הבצק למשטח עבודה משומן קלות ...לחלק ל 18 כדורים (ראו בסרטון את השיטה ) ....לכסות במגבת נקייה את הכדורים למנוחה של רבע שעה.

  7. לפתוח כל כדור עם היד אין צורך במערוך לצורת פיתה קטנה ...להניח כפית מהמלית גבינות במרכז לאסוף לכדור קטן ...ולהניח בתבנית מרופדת מלבנית או עגולה עם מרווחים

  8. נכסה שוב במגבת ולתת מנוחה לרבע שעה..כעת נבריש ראשית עם ביצה טרופה ...נמיס 80 גרם נטורינה במיקרוגל נשפוך על הירק והשום שקצצנו נערבב היטב ונבריש את הכדורים נפזר מעט מלח גס על הלחמניות ...השאירו מהירק הקצוץ והנטורינה המומסת מעט נשתמש בהם שוב במהלך האפייה .

  9. נכניס את הלחמניות לתנור שחומם מראש 180 מעלות ...חום עליון וחום תחתון לא טורבו ...לאחר רבע שעה של אפייה ...פתחו את התנור ותברישו שוב מהירק שנותר(במידה והירק מתקשה בעקבות התקררות של הנטורינה חממו לכמה שניות במיקרו זה חוזר למצב נוזלי) .זמני האפייה משתנים מתנור לתנור לכן ראו עד להזהבה של הכדורים תדעו שזה מוכן ! איך שיוצא מהתנור לכסות במגבת לחה זה שומר על הלחות ומונע התייבשות ...

  10. *המלית הספיקה לי ל 15 כדורים שאר הכדורים אפיתי בנפרד ציפיתי בביצה ואפיתי ללחמניות רגילות ❣

  11. *******************

  12. 💥לא הישתמשתי בשמן בכלל לכל אורך התהליך הן בבצק והן בעשבי תיבול ...הנטורינה עושה פלאים בבצק אין בה שומן טרנס ולא שומן נוקשה והיא מבוססת ברובה על שמן קוקוס (ללא טעם) שהוא יותר בריא מכל השמנים האחרים! הלחמניה יוצאת רכה ונשמרת טריות לאורך ימים...הזיגוג של השמן מייבש את הלחמניה לעומת הנטורינה שמתקבל מצב הפוך ...לחמניה רכה הן מבחוץ והן מבפנים 💕