לןגן

קובה סלק/קובה אדומה מתוקה

מאת: סיגל נוריאני, פורסם: 18/05/2020 | 22:46
קובה סלק/קובה אדומה מתוקה

תקציר המתכון: קובה סלק במרק סלק טעימה קלילה מתוקה הכי טעימה מכל הקובות מתכון של סבתא הקובה הכי טעימה שתוכלו

קטגוריה: מרקים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קשה

מרכיבים

אופן הכנה

  1. 1 בקערים שמים את הבשר מפרידים אותו לעיסה מעבדים בצל במעבד מזון או קוצצים ידני קוצצים פיטרוזליה מוסיפים מלח ופלפל ומניחים בצד

  2. 2 בסיר עמוק ורחב מטגניםבצל עם 2 כפות שמן עד מזהיב לאחר מכן מקלפים סלק קוצצים אותו מוסיפים 4 כוסות מים מלח סוכר ולימון ומבשלים כ30 דקות

  3. 3 לבינתיים מכינים את הקובה בקערה שמים 2 כוסות סולת מוסיפים מלח ומים את המים מוסיפים בהדרגה בערך כוס לפי הצורך עד שמתבשלת כדור בצק רק( חשוב שלא יהיה איפה דביק ולא טיפה קשה אם יוצא כך לזרוק ולהכין חדש) מניחים לבצק בערך 5 דקות עד שהנוזלים נטמעים בו ומתגבש סופית שמים על היד כדור בינוני על כף היד שמים מעט בשר במרכז וסוגרים מאחדים את כל הקצוות למרכז עד שנוצר כדור סגור משני צדדיו

  4. 4 בודקים אם המרק מוכן בכך שנועצים מזלג בחתיכות הסלק אם רך זורקים את כדורי הקובה לבפנים אם לא אז לתת עוד כמה דקות ( מומלץ לטעום אם הטעם כפי שרצוי לכם) מבשלים על אש בינונית כ10 דקות ומנמיכים את האש לעוד כ15 שעה על אש נמוכה בודקים אם הכל מוכן נועצים מזלג בתוך כדור הקובה אם רך לסגור ובתיאבון לאחר כל המאמץ של הקובה הטעם לבסוף שווה את העבודה עבודה כשעה וחצי- שעתיים