תקציר המתכון: עוף מבושל עם ירקות בטעם מיוחד בתוספת ג'ינגר
קטגוריה: עוף, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל
אופן ההכנה:
- מתבלים את נתחי העוף במלח ופלפל שחור מניחים בצד למשך 30 דקות.
- קוצצים את הבצל, פלפל חריף, גמבה אדומה, עגבניות ועלי כוסברה.
מקלפים וחותכים לקוביות את תפוחי האדמה. משרים אותו במים כדי להימנע מהשחרה.
תהליך:
- מחממים שמן במחבת ומוסיפים בצל קצוץ.
- מטגנים על אש בינונית 3-4 דקות עד לצבע צהוב.
- מוסיפים את הפלפל החריף הקצוץ והגמבה האדומה, מערבבים ומטגנים במשך דקה.
מוסיפים את הג'ינג’ר, מערבבים ומטגנים כ -2 דקות.
- מוסיפים את חתיכות העוף שבמרינדה, מערבבים היטב ומטגנים על אש בינונית
כ -5 דקות עד שחתיכות העוף משחימות,
מכניסים את קוביות תפוחי האדמה והעגבניות הקצוצות ומערבבים היטב.
מוסיפים פנימה 1/4 כפית מלח ומערבבים אותה שוב.
- מכסים ומבשלים על אש נמוכה כשלוש דקות עד שהעגבניות רכות.
- כעת מוסיפים פנימה את המים, מערבבים היטב ומכסים ומבשלים על להבה נמוכה עד שהעוף רך ותפו"א רכים.
מתבלים בקורט פלפל ומלח במידת הצורך, מוסיפים מיץ לימון ועלי כוסברה קצוצים.
- מערבבים היטב ומבשלים דקה או שתיים