תקציר המתכון: בצק שמרים מושלםםם רך במרקם ענן!! ניתן להכין מהבצק עוגות שמרים במגוון מילויים שוקולד.. קינמון.. גביניות, קינמונים, קוראסונים וכו'
קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל
בקערת המיקסר עם וו לישה להתחיל לערבל במהירות נמוכה את כל היבשים( קמח , שמרים , סוכר, אבקת אפייה ) , לאחר מכן להוסיף את הביצים, תמצית וניל, את המים ואת השמן בהדרגה. ( לפי הסרטון) , בסוף את המלח. לערבל במהירות בינונית גבוהה לפחות 13-15 דקות!! מידי פעם להגביהה למהירות הכי גבוהה לחצי דקה .הבצק צריך לישה טובה וארוכה עד שהוא גמיש ממש . הוא מעט דביק בתחתית וזה מצוין!!!(מה שמבטיח מאפים רכים ואווריריים.) להוציא על שיש מקומח קלות, ללוש טיפה בתנועות קיפול לכדור בצק . לשמן את כדור הבצק, להניח לתפיחה כשעה וחצי/ שעתיים( או עד להכפלת הנפח)!
לחלק את הבצק ל 4/5 כדורים תלוי בגודל שתרצו..למרוח מילוי (איזה מילוי שאוהבים..) מתכון למילוי גבינה נדיררר מצורף למעלה ,את הצורה הראיתי בסרטון.. להניח בתבנית משומנת, למרוח מעט* ביצה טרופה ולהתפיח שוב לפני הכניסה לתנור תפיחה של עוד 45-50 דקות!!(לא לוותר בשום אופן על השלב הזה!) אפייה רגילה! -180 מעלות שליש תחתון, בערך 20-30 דקות או עד הזהבה( לשים לב...)
סירופ סוכר לזיגוג: 1/2 כוס סוכר, 1/2 כוס מים להרתיח בסיר קטן, כשרותח להוסיף מיץ מחצי לימון סחוט ולבשל על אש קטנה עד שמסמיך מעט, ולצנן . את הסירופ תכינו מראש , כשהעוגות יוצאות חמות מהתנור להבריש בסירופ חמים. **סיון אוחיון אברגיל**
ניתן להכין מהבצק מגוון סוגי עוגות שמרים,עם איזה מילוי שאוהבים, גביניות.. קינמונים קוראסונים וכו'