קציצות בשר ראס אל חנות וגזר מגורד
מאת: לאה תפארת במטבח, פורסם: 12/05/2020 | 14:07
תקציר המתכון:
אחרי הלידה הרביעית שלי חברה שלי תקווה וולהנדלר הביאה לנו קציצות בשר ממש טעימות . הייתי חייבת לשמור את המתכון. אפשר להוסיף בתוספת אורז לבן/ ספגטי/ שעועית ירוקה/ אפונה
קטגוריה: בשר,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר בשרי,
דרגת קושי: קל
מרכיבים
קציצות בשר
-
קילו בשר טחון מספר 7 או סוג אחר
-
2 גזר מגורד
-
כפית סודה
-
2 כף קטשופ
-
2 כף רוטב צילי מתוק
-
2/3 כוס פירורי לחם או מצה
-
2 כף קמח
-
כף ראס אל חנות או כמון ( עד 2 כף)
-
1/8 כפית פלפל שחור גרוס או יותר לפי הטעם
-
מלח 1/2 כפית
רוטב
-
2 בצל קצוץ או אבקת בצל
-
2 שן שום כתוש או שום גבישי
-
רסק עגבניות מרוכז קטן 1-2
-
4 כוסות מים רותחים
-
2 כפית קמח
-
מעט סוכר
-
כף דבש
-
כף סילאן
-
2 כף פפריקה מתוקה
-
1 כף ראס אל חנות או כמון
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
מעט מלח
אופן הכנה
-
לבשל רוטב בסיר 20 דקות או בתנור בתבנית פיירקס מכוסה.
-
להכניס קציצות לרוטב
-
לבשל על הגז בחום נמוך עד שעתיים
-
או לבשל בתנור שעה בחום 180 מכוסה ועוד שעה וחצי בחום 90 מעלות עד שמגישים