לןגן

עלי גפןן חמצמציםם טעימים מאוד !!!

מאת: עדה כהן, פורסם: 20/07/2015 | 16:27
עלי גפןן חמצמציםם טעימים מאוד !!!

תקציר המתכון: לאוהביי עליי הגפןןן !!! :)

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 35, זמן הכנה: 60 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

לרוטב..

אופן הכנה

  1. למילוי... בסיר גדול מטגנים את האורז מוסיפים את העגבניות המרוסקות  מערבבים מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים מיץ  של חצי לימון...מערבבים ומוסיפים כוס מים רותחים מביאים לרתיחה ...  מנמיכים את האש וממשיכים בבישול איטי תוך ערבוב כרבע שעה נוספת.. עד שכל הנוזלים נספגים מסירים מהאש מערבבים ומניחים  להצטנן ...ממלאים את עלי הגפן מסדרים את העלים הממולאים בשכבות צפופות בסיר.. בין שכבה אחת לשנייה מניחים שכבה של פרוסות עגבניות...מעל שכבת העלים האחרונה מניחים שכבת פרוסות עגבניות ולימון... יוצקים מיץ לימון שלם..חצי כוס שמן זית ומים רותחים עד לכיסוי.. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש למינימום... מבשלים חצי שעה בסיר מכוסה... מסירים מהאש ומניחים לתבשיל להתקרר בסיר... בתאבוןן.... עדה ...