לןגן

צלי בקר עם ערמונים, תפו''א ופטריות

מאת: אורית לוי, פורסם: 10/05/2020 | 11:31
צלי בקר עם ערמונים, תפו''א ופטריות

תקציר המתכון: רך כמו חמאה, נמס בפה וטעם אלוהי

קטגוריה: בשר, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לרוטב:

אופן הכנה

  1. יום לפני ההגשה לצרוב את הבשר מכל הצדדים בערך דקה במעט שמן.

  2. להניח בסיר לחץ מים עד החצי, את נתח הבשר, א. מרק עוף, מלח, פלפל, חצאי בצל וסלרי.

  3. לבשל בערך 40 דק' בסיר לחץ עד שהבשר מתרכך וניתן לנעוץ בו מזלג בקלות.

  4. למי שאין סיר לחץ לבשל את הבשר בסיר עם כל המרכיבים בערך 3 שעות עד שרך.

  5. להכניס את הבשר למקרר לכל הלילה בקופסה סגורה ואת המים לסנן מהירקות ולשמור בנפרד.

  6. למחרת בסיר גדול שניתן להכניס גם לתנור, לטגן את הבצלים החתוכים ב- 4 כפות שמן עד הזהבה.

  7. להוסיף את הפטריות, השומים והערמונים ולערבב היטב. לסגור מכסה ולבשל תוך ערבוב כ- 10 דק' עד אש בינונית.

  8. להוסיף את כל התבלינים ולערבב היטב.

  9. לחתוך את הבשר לפרוסות לא עבות מדי ולסדר על הפטריות לטיגון של דקה משני הצדדים .

  10. למזוג את הסילאן על הבשר, לסדר מסביב לבשר את תפו''א.

  11. למזוג את ציר הבשר ואת היין עד שיכסו את כל הבשר.

  12. להרתיח פעם אחת, להנמיך את האש לנמוכה מאוד ולבשל שעה.

  13. לאחר שעה להכניס לתנור על 160 מעלות לעוד שעה וחצי. לבדוק אם הבשר רך.

  14. אם לא להמשיך בתנור עוד שעה.

  15. בתיאבון ♥