קטגוריה: אורז, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל
שוטפים את האורז במי ברז ומשרים את האורז בקערת מים רותחים עם מלח, במשך 2 שעות.
מכניסים את האורז לסיר אחר, מכסים במים רותחים בתוספת כיפת מלח שטוחה ומביאים לרתיחה.
מבשלים את האורז על אש קטנה במשך 8 דקות, עד שהוא כמעט מוכן, מסננים ושטפים במי ברז.
בסיר יבש שמים חצי מכמות השמן מניחים את פרוסות תפוח האדמה ומטגנים מ-2 הצדדים עד שיזהיב.
מוסיפים את האורז מעל תפוחי האדמה עם 2 כפות מים ועם יתרת השמן.
מכסים במגבת ומבשלים על אש קטנה כעשרים דקות.
הופכים את האורז על צלחת הגשה כאשר מעל שמים את תפוחי האדמה כשהם שחומים ופריכים.