לןגן

אורז עם תפוחי אדמה פריכים

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 08/05/2020 | 17:56
אורז עם תפוחי אדמה פריכים

קטגוריה: אורז, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. שוטפים את האורז במי ברז ומשרים את האורז בקערת מים רותחים עם מלח, במשך 2 שעות.

  2. מכניסים את האורז לסיר אחר, מכסים במים רותחים בתוספת כיפת מלח שטוחה ומביאים לרתיחה.

  3. מבשלים את האורז על אש קטנה במשך 8 דקות, עד שהוא כמעט מוכן, מסננים ושטפים במי ברז.

  4. בסיר יבש שמים חצי מכמות השמן מניחים את פרוסות תפוח האדמה ומטגנים מ-2 הצדדים עד שיזהיב.

  5. מוסיפים את האורז מעל תפוחי האדמה עם 2 כפות מים ועם יתרת השמן.

  6. מכסים במגבת ומבשלים על אש קטנה כעשרים דקות.

  7. הופכים את האורז על צלחת הגשה כאשר מעל שמים את תפוחי האדמה כשהם שחומים ופריכים.