לןגן

לחם מקמח מלא

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 08/05/2020 | 17:44
לחם מקמח מלא

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בקערה שמים מים ושמרים ומקציפים במטרפה, מוסיפים את 2 הקמחים מוסיפים את המלח ומערבבים בכף עץ

  2. עד לקבלת בצק דביק ורך.

  3. מכסים ושמים לתפיחה של שעתיים.

  4. לאחר שעתיים משמנים את הידיים ומקפלים את הבצק ומניחים לתפיחה לעוד שעה נוספת.

  5. מקמחים משטח עבודה שמים את הבצק פותחים את הבצק ביד ומקפלים אותו מכל הכיוונים ומעגלים

  6. לצורת ככר לחם עגולה.

  7. בקערה שמים מגבת מקמחים היטב את המגבת מקמחים את ככר הלחם ושמים בקערה עם המגבת כאשר הצד החיצוני מונח פנימה על המגבת מקמחים מעט את הלחם מכסים ומניחים לתפיחה של שעה נוספת.

  8. מחממים תנור ל-250 מעלות ומחממים את הסיר במשך חצי שעה.

  9. לאחר כשעה שמים נייר אפיה בצלחת עגולה הופכים את הלחם על הצלחת עם נייר אפיה חוצים עם סכין חריצים ושמים בתוך הסיר.

  10. מכסים את הסיר ואופים את הלחם בתנור בחום של 250 מעלות למשך 30 דקות.

  11. לבסוף אופים את הלחם ללא מכסה בחום של 220 מעלות למשך 20 דקות נוספות.