לןגן

קוסמת מבושלת

מאת: אנה סזנוב, פורסם: 08/05/2020 | 15:17

תקציר המתכון: מנה פשוטה ומהירה להכנהת מלאת ברזל שילדים חולים עליה

קטגוריה: תוספות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לפזר את הכוסמת ולנקות מגרעינים השחורים ולכלוך (במידה ויש). לשטוף עד שהמים יהיו נקיים. לייבש על המחבת ולהעביר לסיר. להוסיף מים ולבשל עד הרתיחה, לאחר הרתיחה להוסיף מלח לפי הטעם ולבשל על האש הכי נמוכה עם מכסה סגור סביבות 20 דקות בלי לערבב. 5 דקות לפני הסוף להוסיף חמאה.

  2. במידה ומים נספגים מהר מידי יש להוסיף מים עפ"י הצורך

  3. במידה ולאחר 20 דק' אתם מרגישים שכוסמת עדיין לא מוכנה, יש לכבות את האש ולהמתין עוד 10 דק בלי לפתוח מכסה.

  4. לערבב ולהגיש. בתיאבון