תקציר המתכון: בין אם אתם קוראים לזה עוגה לעבודה או עוגה לקפה, הרעיון הוא זהה: הכוונה היא שהיא יושבת בפיתוי על דלפק המטבח במשך מספר ימים, לכוס קפה או לשתף אותה עם כל מי שעובר. באופן מפתיע, אתם לא נזקקים לשני בלילות שונות לחלוטין להכנת עוגת שיש; בלילת השוקולד עשויה מבלילת הווניל.
קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל
מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומשמנים תבנית אנגליש - קייק
שמים את החמאה והסוכר בקערת המערבל ומערבלים היטב, במהירות בינונית - גבוהה, כ - 3 דקות, עד שנוצר קרם
מוסיפים את תמצית הווניל והביצים ומערבלים לקרם אחיד
שמים בקערה נפרדת את הקמח, הסודה לשתייה והמלח ומערבבים
מוסיפים ליוגורט 2 כפות חלב ומערבבים
מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים, לסירוגין, את תכולת קערת הקמח ואת היוגורט. מערבלים עד שמתקבלת עיסה אחידה
מעבירים כ - 3/4 ממנה אל תבנית האפייה
אל העיסה שנותרה בקערה מוסיפים 2 כפות אבקת קקאו, 3 כפות סוכר ו - 2 כפות חלב ומערבבים לעיסה אחידה
יוצקים את העיסה הכהה לתבנית, על העיסה הבהירה, אך לא מערבבים
לוקחים סכין ומחדירים אותה באלכסון אל התבנית, בתנועות סיבוביות, מלמטה כלפי מעלה, מעבירים את הסיכון לאורך התבנית, תוך שמעלים באמצעותה עיסה בהירה כלפי מעלה
כאשר מגיעים עם הסכין אל הדופן, מיישרים אותה למצב אנכי ומניעים אותה בתנועות מעגליות לרוחב התבנית, לכיוון דופן המוצא. מוציאים את הסכין.
אופים כחצי שעה, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש עם מעט פירורים.