לןגן

קציצות הודו

מאת: לאה תפארת במטבח, פורסם: 06/05/2020 | 19:54
קציצות הודו

תקציר המתכון: קציצות הודו טעימות. אפשר להגיש עם פירה/ פשטידת ברוקולי/ עם עוף ואורז בשלב הסופי של התנור/ בלחמנית בורגר/ בפיתה עם סלט

קטגוריה: עוף, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לערבב את כל המצרכים חוץ מההודו ולהוסיף הודו בסוף. לערבב ביד עם כפפות.

  2. לעשות צורות של קציצות ולהשאיר מכוסה במקרר בין 3 עד 7 שעות.

  3. לשמן נייר אפיה, ולרסס בספריי שמן על הקציצות מכל הצדדים.

  4. להכניס לתנור 180 מעלות 20 דקות, להפוך לצד השני ולהשאיר בתנור עוד 15 דקות.

  5. הצעות הגשה: להגיש עם קוגל ברוקולי/ פירה/ עוף ואורז

  6. Turkey burgers

  7. 500-gram ground turkey, 1 egg,1 TSP paprika, 3 TBSP parsley spice, 1 TSP basil spice, 1/2 TSP turmeric, 1 TSP chicken soup mix, 1 TSP salt, 1/4 TSP black pepper, 1/2 TSP onion powder,1/2 TSP garlic powder, 1/4 TSP cinnamon, 3 TBSP cornmeal. 1 small grated carrot or sweet potato combination a total of about 3-4 TBSP grated vegetables.

  8. Mix all ingredients except for the turkey. Add turkey in the end and mix by hand with gloves.

  9. Place turkey burgers onto an oiled baking paper and let sit in the fridge between 3-7 hours before cooking in the oven. Put in the oven 180 degrees for 20 minutes uncovered. Turn turkey burgers over gently with gloves and leave in the oven for 15 minutes. I spray burgers with oil on all sides before I put it into the oven.

  10. You can serve turkey burgers with broccoli kugel/ mashed potatoes/ chicken and rice/ burger bun or Pitta with vegetables.