תקציר המתכון: גם ככה מנגבים את השקשוקה בלחם, אז למה לא להגיש את השקשוקה בתוך מאפה מושלם שהמראה שלו מזמין ומגרה??
קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל
בקערה שמים שמרים, סוכר ומים פושרים, ממתינים 3 דקות שהשמרים יתססו מעט.
מוסיפים את השמן, הביצים ומעל את הקמח.
יוצרים גומה קטנה בקמח ומבליעים את המלח.
לשים עד לבצק חלק. מתפיחים עד הכפלת הנפח.
מחלקים את הבצק ל4 חלקים. משמנים משטח עבודה. לוקחים חלק אחד, מרדדים לעיגול דק ומגלגלים את הקצוות כלפי פנים.
מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה, מורחים ביצה על השוליים ומפזרים שומשום.
אופים בתנור שחומם מראש בחום 180° כ- 10 דקות עד שהמאפה מתחיל מעט להשחים.
מוציאים מהתנור, מוסיפים רוטב לשקשוקה ומעל ביצים (או רק ביצים), מוסיפים פטרוזליה קצוצה ופרוסות פלפל חריף ומחזירים לתנור לעוד כמה דקות שהמאפה ישחים והביצה תתבשל מעט אך עדיין תשאר רכה ומעט נוזלית... (או איך שאתם אוהבים...)
רוטב שקשוקה:
5 שיני שום כתוש
1 פלפל ירוק חריף קצוץ
5 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות.
במחבת: מחממים שמן זית, מוסיפים את השום והפלפל החריף, מערבבים כמה שניות ומוסיפים מייד את העגבניות, מערבבים ומנמיכים את האש. מתבלים ב: מלח, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, מעט כמון וכף רסק עגבניות.
מערבבים ומבשלים עוד דקה שתיים עד שנשארים מעט נוזלים.