לןגן

פיתות במחבת עם יוגורט ועשבי תיבול

מאת: מירי משה, פורסם: 04/05/2020 | 01:02
פיתות במחבת עם יוגורט ועשבי תיבול

תקציר המתכון: זה טעים כלכך, ואם בא לכם לפנק בארוחת ערב / בוקר שווה, תכינו את הפיתות המופלאות האלו ותגישו עם גבינות וירקות... חלום... הבצק קל מאד להכנה ולא צריך יותר מידי זמן התפחה.

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

עשבי תיבול קצוצים ממה שאתם אוהבים

אופן הכנה

  1. שמים בקערת המיקסר (או בקערה ללישה ידנית) את הקמח, השמרים והסוכר ומערבבים קלות.

  2. מוסיפים את היוגורט, השמן, המיים והמלח ולשים כמה דקות לקבלת בצק אחיד.

  3. קוצצים דק דק את הבצל הירוק והעישבי התיבול ומוסיפים לבצק ולשים רק עד שהם נבלעים בתערובת.

  4. מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומתפיחים כ-40 דקות.

  5. מחלקים את הבצק ל10 כדורים ומרדדים על משטח משומן קלות.

  6. מחממים מחבת על אש בינונית ומברישים מעט חמאה מומסת או שמן, מטגנים את הפיתות על צד אחד עד שמופיעות בועות אויר, הופכים ומטגנים בצד השני עוד כשתי דקות.

  7. מוציאים מהמחבת ומניחים בערמה על צלחת.