לןגן

קיגל או פשטידת אטריות מתוקה

מאת: אורית לוי, פורסם: 03/05/2020 | 11:40
קיגל או פשטידת אטריות מתוקה

תקציר המתכון: דומה לחמין מקרוני - מנחם וטעים בטירוף

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור 130 מעלות ומשמנים בחמאה תבנית עמוקה (השתמשתי בסיר לג'חנון)

  2. מבשלים את הספגטי לפי הוראות היצרן עם כף מלח במים הרותחים, מסננים ומצננים

  3. ממיסים תוך ערבוב (כדי שהסוכר לא יתקשה) במחבת עמוקה 5 כפות סוכר.

  4. מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהיא נמסה. מסירים מהאש ונותנים להתקרר מעט.

  5. מוסיפים למחבת את החלמונים וטורפים היטב עד איחוד.

  6. מוסיפים את הצימוקים מסוננים מהמים, הדבש, מלח ופלפל ומערבבים.

  7. מוסיפים את הפסטה המבושלת ומערבבים.

  8. במיקסר מקציפים את החלבונים במשך דקה עד קבלת קצף.

  9. מוסיפים את יתרת הסוכר (5 כפות) ומקציפים עד קבלת קצף עוד כדקה.

  10. מוסיפים את תערובת החלבונים לאטריות, מערבבים מעט ומשטחים את האטריות בתבנית האפייה.

  11. אופים כ- 4 שעות או עד שפני המאפה משחימים.