לןגן

שוקיים ואורז בתנור עם תחתית תפוחי אדמה

מאת: מירי משה, פורסם: 03/05/2020 | 02:42
שוקיים ואורז בתנור עם תחתית תפוחי אדמה

תקציר המתכון: כל כך פשוט, כל כך טעים. העוף נותן טעים מיוחד ועסיסי לאורז והמראה חגיגי ומזמין. מנה של עיקרית + תוספות בהגשה אחת, איזה כייף;)

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בתבנית האפיה (מומלץ פיירקס או כלי כבד אחר) מורחים שמן ומסדרים את פרוסות תפוחי האדמה בתחתית ומפזרים מעט מלח.

  2. בסיר: מחממים שמן ומטגנים את הבצל.

  3. כשהבצל מתחיל להשחים, מוסיפים את קוביות הגזר, מטגנים עוד 10 דקות ומערבבים מידי פעם.

  4. מוסיפים את השום הכתוש, האורז והחמוציות / הצימוקים. מערבבים ומתבלים ב: מלח, פלפל שחור, מעט קינמון ומעט כמון. מערבבים עוד דקה ומשופכים את תערובת האורז מעל התפוחי אדמה.

  5. שופכים 2 כוסות (חד"פ חם) מיים רותחים על האורז באופן שווה.

  6. בקערה מתבלים את העופות: פפריקה מתוקה, חריפה, כמון, שום גבישי ותבלין לפרגיות.

  7. מוסיפים מעט שמן, מערבבים ומסדרים על גבי האורז.

  8. עוטפים היטב את התבנית בנייר כסף (אפילו ב2 שכבות כדי שהאדים לא יברחו)

  9. ואופים בתנור חם על 180° למשך שעה.

  10. מוציאים ובודקים שכל האורז מבושל היטב (אם נגמרו הנוזלים והאורז עוד לא מוכן, שופכים מעט מיים רותחים ואופים עוד קצת).

  11. מוציאים את הכיסוי ואופים עוד 10 דקות להשחמה יפה.