לןגן

עוגת גבינה אפוייה

מאת: אורטל עמרם , פורסם: 02/05/2020 | 00:19
עוגת גבינה אפוייה

תקציר המתכון: עוגת גבינה זברה שלי

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בקערת מיקסר מקציפים חלבונים עם כוס סוכר לקצף מבריק ורך ולהניח בצד.

  2. לבינתיים לוקחעם קערה שמים בתוכה את שאר המצרכים פרט לפודינג השוקולד ועם מערבל ידני להקציף לתערובת אחידה עד לאחדות לאחרמכן לקחת 2 כפות לקקן מהקצף ולהכניס לתערובת הג?ינות ולערבב מהר מהר ואת יתרת הקצף בתנועות קיפול עד לנעלם הקצף.

  3. לאחר מכן לוקחים 2 כלים שווים בגודלם ושופכים שווה בשווה..

  4. באחד מהתערובת תוסיפו את הפודינג השוקולד ותקפלו בעדינות..( אני מציעה שיהיה קל ונוח לערבב להעביר שוב כלי אחדלקערה ולקפל ואז להחזיר לכלי.

  5. לאחר מכן קחו תבנית עגולה מספר 24 או 26..ושפכו מתערובת הלבנה ומעל תערובת חומה ..ככה הלאה ב4 פעמים בערך...קחו כף רטובה ותישרו בעדינות קחו שיפוד ותמשכו קווים עד לאמצע ושוב מהאמצע אחורה..תדפקו את התבנית פעמים על השיש ותכניסו לתנור שחומם רבע שעה מראש על חום 180 מעלות ל20 דקות ואז תנמיכו ל150 לשעה ורבע (תפתחו תתנור אחרי חצי שעה לשיחרור אדים ותמשיכו באפיה)

  6. הערות

  7. לשים תבנית תנור עם מים ולחמם מראש את התנור ל180 מעלות רבע שעה לפני.

  8. אני מרחתי מחמאה בנייר אםייה שהכנתי ( 2 רצועות) והידקתי מסביב לתבנית מהאמצע)