לןגן

תבשיל צוואר כבש בתנור

מאת: מירי משה, פורסם: 27/04/2020 | 15:38
תבשיל צוואר כבש בתנור

תקציר המתכון: אפשר להכין את אותו המתכון גם עם נתחים אחרים: צלעות בקר (מספר 2) / אסאדו (מספר 9) וכו... במשקל של כקילו פלוס.

קטגוריה: בשר, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מתחילים בהכנה בסיר:

  2. מורחים את נתח צוואר הכבש בשמן זית, מלח ופלפל (אם זה נתח אחר, חותכים קודם לקוביות בגודל הרצוי)

  3. מטגנים בסיר על אש גבוהה מכל הצדדים עד להשחמה.

  4. מוציאים את הבשר מהסיר ומנמיכים את הלהבה.

  5. מוסיפים לסיר 2 בצלים גדולים חתוכים גס (או בצלי שאלוט קלופים, מטגנים (אם יש צורך, מוסיפים שמן)

  6. מוסיפים כ6-7 שיני שום קלופות וסלסלת פטריות שמפניון שלמה (שמים את הפטריות בשלמותם או חותכים לחצי).

  7. מתבלים: מלח, פלפל, פפריקה, גריל עוף, טימין יבש/טרי ו 4-5 כפות סילאן.

  8. מערבבים הכל ומכבים את האש.

  9. מוסיפים את הבשר ו5-6 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחתוכים לרבעים או קוביות.

  10. מערבבים הכל יחד ומעבירים לתבנית רצויה.

  11. מכסים היטב היטב את התבנית (אם יש צורך משתמשים בכמה שכבות נייר אלומניום)

  12. מכניסי לתנור ל3 וחצי שעות בחום של 220° (או לחלופין ללילה שלם על חום 110°).

  13. מוציאים את הכיסוי ומחזירים לתנור לעוד רבע שעה להשחמה יפה.

  14. אין צורך להוסיף נוזלים בתנאי שהבשר מכיל מספיק שומן ומפריש נוזלים מעצמו, וכן הוספתם בצל שגם הוא מפריש נוזלים.

  15. התבשיל יוצא טעים כלכך, הבשר רך מאד והרייח ממלא את כל הבית...

  16. באהבה, מירי משה🧡